قرص درمان لکنت زبان چیست؟ بررسی اقدامات درمان دارویی لکنت

داروی لکنت زبان

مراجعین ما در کلینیک از ما می پرسند قرص درمان لکنت زبان چیست یا اینکه برای اقداماتی برای درمان دارویی لکنت زبان وجود دارد ؟ در این نوشته قصد داریم این سوال را براساس جدیدترین تحقیقات موجود پاسخ بدهیم. همچنین درمانهای ممکن و راهکارهای کاهش وقوع لکنت را با هم مرور کنیم. با ما همراه باشید.

قرص درمان لکنت زبان چیست؟ بررسی اقدامات درمان دارویی لکنت

قرص درمان لکنت زبان

براساس تحقیقاتی که انجام دادیم در کل سه قرص درمان لکنت زبان معرفی شده بود:

1- آلپرازولام (Xanax)
2- سیتالوپرام (Celexa)
3- سروتونرژیک


به مرور مشخص شد که این دارو ها تاثیر بسیار کمی بر کاهش لکنت زبان داشته اند. علت این امر این است که سازندگان این داروها در ابتدا تصور می کردند، لکنت یک اختلال روانی و روانپزشکی است. در حالیکه امروزه همه توافق دارند که لکنت یک مشکل گفتاری است.

داروی لکنت زبان, قرص درمان لکنت زبان تصویر

این مشکل گفتاری، اگر همراه با برخورد نامناسب خانواده و محیط فرد باشد، به مرور سبب رشد احساسات منفی و درمواردی اضطراب شدید می شود. این داروها صرفا مناسب این اضطرابها بودند و کمکی به رفع مشکل گفتاری نمی کردند. در نهایت درمان دارویی لکنت زبان ، نتوانست موفق باشد.

امروزه تجویز درمان دارویی لکنت زبان به جز با مشورت متخصص گفتاردرمانی و برای افرادی بزرگسالی که وضعیت روانی شدیدی دارند استفاده ای نمی شود. در ادامه مکانسیم اثر این داروها را که در برهه ای بعنوان قرص درمان لکنت زبان معرفی می شدند را توضیح می دهیم:

آلپرازولام (Xanax)، یک عامل ضد اضطراب است. داروی دیگر ،سیتالوپرام (Celexa) است که  بازدارنده مجدد جذب سروتونین و کلومپیامین (آنافرانیل)است.  یکی دیگر از درمان دارویی ، داروی قوی سروتونرژیک است

شناخت علت لکنت زبان و همچنین درمان آن همیشه برای بشر مورد توجه بوده و تاکنون روشها و داروهای زیادی برای درمان لکنت زبان معرفی شده است.

[ نوشته مرتبط : روشهای درمان لکنت در بزرگسالان ]

چرا درمان دارویی لکنت زبان موفق نبود ؟

علت کم تاثیر بودن داروی لکنت زبان ،  پیچیدگی ماهیت لکنت است. بخشی از مشکل لکنت زبان بدلیل ماهیت گفتاری آن است و برخی دیگر از این مشکل بدلیل اضطراب ها ، اجتناب ها و ترسهایی است که فرد به مرور زمان بدلیل لکنت زبان بوجود آمده است.

بنابراین نمی شود بدون حل کردن علت این مشکل ( علائم لکنت زبان نظیر تکرار ، قفل و کشیده گویی ) این مشکل را حل کرد.

همانطور که نمی توان با خوردن قرص خطی خوبی بدست بیاوریم و یا نمی شود با خوردن قرص زبان آلمانی یاد بگیریم. برای یادگیری هرکدام از این مهارتها می بایست در کلاس مربوطه و زیر نظر استاد آن برویم. برای رفع مشکلات گفتاری نیز باید به متخصص مربوطه آن یعنی گفتاردرمانگر مراجعه کنیم تا مشکلات گفتاری را به مرور و براساس تکنیک ها و تمرینات ما رفع کنیم.

لکنت زبان یک مشکل یک علتی نیست و چندین فاکتور در شروع آن و شدت آن درگیر هستند. برخی از داروهای مطرح شده تاثیر کوتاه مدت دارند و برخی از آنها عوارض بالایی دارند و در نهایت تاثیری پایدار ندارند.

درمان لکنت چیست ؟

گفتیم که لکنت زبان یک مشکل گفتاری است و قرص درمان لکنت زبان بی فایده است. برای رفع مشکل گفتاری می بایست به متخصص گفتاردرمانی یا آسیب شناس گفتار و زبان ( گفتاردرمانگر ) مراجعه کنید.

گفتاردرمانی یکی از شاخه های علوم پزشکی است که اقدام به ارزیابی و درمان اختلالات گفتار و زبان می نماید. یکی از اختلالات گفتاری که طبق پروتکل های وزارت بهداشت از مراجعین گفتاردرمانی است لکنت است.

گفتاردرمانگر در جلسه اول تکالیفی طراحی می کند تا نوع لکنت و شدت آن را مشخص می کند. همچنین براساس پرسشنامه نحوه تعاملات کودک یا بزرگسال را با محیط و اطرافیانش بررسی می کند.

پس از آن براساس نتایج ارزیابی ها ، رویکرد درمانی متناسب با وضعیت فرد را انتخاب می کند. برخی از رویکردهای درمانی در ابتدا مشکلات گفتاری را برطرف می کنند و سپس به سراغ احساسات منفی می روند برخی از احساسات منفی شروع می کنند و برخی نیز رویکردی بینابینی دارند.

پیشنهاد ما این است اگر خودتان یا فرزندتان دارای لکنت هستید به متخصص درمان لکنت زبان ، یعنی گفتاردرمانگر مراجعه کنید. در ادامه دو روش تماس با گفتاردرمانگران را ذکر می کنیم :

اگر قصر حضور به کلینیک دارید می توانید لیست مراکز گفتاردرمانی به همراه آدرس و شماره تماس را از لینک زیر مشاهده کنید.

مراکز گفتاردرمانی سراسر کشور به تفکیک شهر

همچنین در صورت تمایل به درمان لکنت از راه دور یا آنلاین می تونید با کلیک بر روی لینک زیر درخواست خود را مطرح کنید:

درخواست نوبت با گفتاردرمانگر متخصص لکنت بصورت آنلاین

برخی از توصیه ها برای درمان لکنت کودکان :

ما قبلا در نوشته درمان لکنت زبان کودکان بصورت مفصل درباره راهکارهایی درمانی لکنت صحبت کردیم. نوشته امروز در خصوص درمان دارویی لکنت زبان بوده و در ادامه توصیه هایی برای رعایت کردن در خانه را ذکر می کنیم :

  • بخاطر لکنت فرزندتان را سرزنش نکنید
  • از بکار بردن توصیه های مانند نفس بکش ، آروم تر حرف بزن ، مکث کند بپرهیزید.
  • در هنگام صحبت کردن به او نگاه کنید و تماس چشمی را با او حفظ کنید.
  • وسط صحبت او نپرید و کلمات و یا جملات را برایش کامل نکنید اجازه بدهید تا خودش صحبت کند.
  • با بصورت شمرده و با سرعت پایین صحبت کنید.
  • هر عامل استرس زا برای کودک را درخانه حذف کنید
  • برای مدتی او را به کلاس های زبان انگلیسی یا قرآن نفرستید.
  • زمانهایی را برای خود و فرزندتان اختصاص دهید.
  • برای مدتی بازی های غیرگفتاری را بیشتر کنید.
  • جلسات گفتار درمانی را برای او شروع کنید.

جمع بندی :

ما در این نوشته قصد داشتیم داروی لکنت زبان با قرص درمان لکنت زبان را گذشته معرفی شده اند را معرفی کنیم. مکانیسم اثر آنها را گفتیم و خواندیم که تاثیر آنها بسیار پایین و بیشتر برای کاهش مشکلات روانی ناشی از این مشکل گفتاری است. در ادامه گفتیم که برای درمان به گفتاردرمانگر مراجعه کنید تا گفتاردرمانگر پس از ارزیابی نوع و شدت مشکلتان برای درمانی شما را طراحی کند. این برنامه درمانی برای کودکان تا 6 ماه طول م یکشد تا پیاده شود و برای بزرگسالان ممکن است تا یکسال طول بکشد.

ما سعی کردیم سوالات شما درباره درمان دارویی لکنت را پاسخ بدهیم اگر در این رابطه هنوز سوالی دارید در بخش کامنت ها یا در ایسنتاگرام گفتاردرمانی آنلاین از ما بپرسید.

برخی از منابع :

stutteringhelp

30 دیدگاه دربارهٔ «قرص درمان لکنت زبان چیست؟ بررسی اقدامات درمان دارویی لکنت»

  1. ابوالفضل محسنی ابوالفضل محسنی

    سلام من ابوالفضل محسنی هستم من15سالمه میشه از این قرص بخورم برای من ضرر نداره

  2. من لکنت زبان دارم ، تا جایی که فهمیدم ، این مشکل ارثی است و برخی از خویشان من لکنت زبان داشتند که البته خوب شدند ، من اما هنوز لکنت زبان دارم ، درد خیلی بدیه و تو روابط اجتماعی و کامیابی در زمینه های گوناگون اثر خیلی بدی میزاره ، گفتار درمانی هم رفتم ، سودی نداشت ، تا جایی که آزموده های من میگن ، بهترین کار برای جیرگی بر لکنت زبان اینست که نگران لکنت زبان نباشیم ، نگرانی و ترس را کنار بگذاریم

  3. سلام من ۲۸سالمه از۵سالگی لکنت زبان گرفتم ودیرحرف اومدم ازبچه گی هم چندبارپیش دکترگفتاردرمانی رفتم چندتادکترعوض کردم ولی بعدچندماه که نتیجه نمیدادولش کردم ودستگاه لکنت شکنم خریده بودم ولی فایده ای نداشت چندتادکترگیاهی هم رفتم وداروهاشون مصرف کردم ولی فایده ای نداشت خیلی استرس دارم ودست وپاهام خیلی عرق میکنه چندباردکتراعصاب وروانم رفتم ولی فایده ای نداشت الان یه ۷ماهیه میرم دکترگفتاردرمانی وخداروشکریکم بهترشدم جدیداهم میرم پیش روانشناس ومیگه گفتاردرمانی ول کن من زودترخوبت میکنم ولکنتتوبرطرف میکنم میخواستم راهنماییم کنیدکه چیکارکنم چون دکترگفتاردرمانیم میگه ۲سال بایدبیای تاکامل خوب بشی ولی من نمیتونم دوسال صبرکنم چون میخوام ازدواج کنم ممنون میشم راهنماییم کنیدوقتی گرمی میخورم زبونم بهترمیشه ولی سردی که میخورم بدترمیشم این علتش چیه ?

  4. سلام من بیست سالمه و در ادای کلمات س و ز دارای لکنت هستم و دانشجو معلم هستم میخپاستم بدونم ایا وافعا این مشکل برای من درمانی هم داره؟؟

  5. سلام جناب قاسمی من در حوزه های شما هستم ولی خوب به دلایی نمیتونم بیام کلینیک اگر‌امکان داره شماره تماش بزارید

  6. سلام من ۱۵ سالمه و از ۱ سالگی تا الان لکنت زبان دارم و خیلی خیلی از این موضوع رنج میبرم…! هر کاری کردم نتونستم باهاش کنار بیام و افسرده شدم. پیش دکتر روانشناس رفتم بهم قرض های ولبان، کوئنتیاکس و ماپروتیلین و… مصرف کردم ولی فایده ایی نداشت. حرفم اینه که با گفتار درمانی درمان قطعی هست یا نه؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *