فواید و عوارض فیزیوتراپی برای زنان باردار

فیزیوتراپی در زنان باردار

در دوران بارداری، مشکلاتی مانند؛ کمر درد، ورم اندام ها، شلی در مفاصل، کاهش تعادل و … برای زنان باردار ایجاد می شود. همچنین دارو درمانی در زنان باردار محدودیت و در مواردی حتی ممنوعیت دارد. بنابراین فیزیوتراپی می تواند به شکل یک ضرورت پیشگیرانه از بروز مشکلات احتمالی بارداری جلوگیری نماید. با ما همراه باشید تا در این نوشته فواید و عوارض فیزیوتراپی در زنان باردار را شرح دهیم.

فواید و عوارض فیزیوتراپی

فواید فیزیوتراپی در زنان باردار

فیزیوتراپی برای رفع مشکلات دوران بارداری اهمیت زیادی دارد. فیزیوتراپی به خاطر ارائه تمرینات ورزشی خاص، زنان باردار را برای تحمل دوران بارداری آماده می کند. از جمله فوایدی که فیزیوتراپی در زنان باردار دارد به شرح ذیل می باشد :

  1. سهولت در زایمان و کاهش نیاز به انجام جراحی
  2. کاهش استرس مادر
  3. کنترل افزایش وزن مادر
  4. کاهش یافتن زمان زایمان
  5. بالا رفتن استقامت قلبی و عروقی
  6. کاهش ناراحتی های این دوره از جمله؛ خستگی، تهوع، ورم اندام، گرفتگی، درد پاها و کمر

تمرین در حین بارداری و پس از زایمان، برای به حداقل رساندن اختلالات و کمک به مادر جهت حفظ عملکرد مطلوب طراحی می شود. انجام تمرینات بارداری در آب به شدت توصیه می شود. چون برای مادر بسیار ایمن است و دمای بدن او بیش از حد بالا نمی رود. تمرینات فیزیوتراپی در زنان باردار مزایای زیادی به همراه دارد.

بعد از تایید حاملگی می توان به کلنیک فیزیوتراپی مراجعه کرد. زمان ایده آل برای ارجاع زنان باردار هفته 12 تا 14 بارداری می باشد. در صورت مراجعه به موقع می توانید از عواقب بعدی پیشگیری نمایید. برای مراجعه به مراکز فیزیوتراپی از لینک زیر استفاده کنید:
لیست مراکز فیزیوتراپی کشور

مضرات فیزیوتراپی در زنان باردار

بیشتر خانم و خانواده هایشان نگران اشعه هایی هستند که در کارهای درمانی استفاده می شود. به همین خاطر از رفتن به فیزیوتراپی در دوران بارداری خودداری می کنند. برخلاف تصور ما، فیزیوتراپی در زنان باردار عوارضی به همراه ندارد.

فیزیوتراپی اشعه ندارد!

آنچه به عنوان اشعه در فیزیوتراپی مطرح می شود، طیف وسیعی از درمان های فیزیوتراپی است که اصطلاح تخصصی آن الکتروتراپی نام دارد. الکتروتراپی شامل موارد مختلفی مثل امواج ماورای صوت، تحریک الکتریکی از طریق پوست و درمان های گرمایی مانند اشعه مادون قرمز و … می باشد.

در این روش های درمانی اگر مادر مشکل خاصی مانند خونریزی های غیر عادی ، تومور و … نداشته باشد، بالقوه هیچ تاثیر سوئی ندارند. اساسا ویژگی مهم درمان های فیزیوتراپی همین است که به طور موضعی استفاده می شوند. بنابراین اثرهای موضعی دارند و اغلب ایمن و بی خطر هستند.

از تحریک های الکتریکی به عنوان درمان ضد درد استفاده می شود. اما در ناحیه شکم یا مناطقی که باعث انقباض رحم می شوند نباید استفاده شوند. همچنین در درمان هایی مانند امواج ماورای صوت که اثر عمقی تری دارند بهتر است احتیاط شود و در ناحیه کمر استفاده نشوند.

درمان با اشعه مادون قرمز یا کیسه های آب گرم و … که گرمای سطحی ایجاد می کنند، هیچ خطری برای مادر و جنین ندارد. در صورتی که فرد مشکل خاصی مانند اختلال عروقی، خونریزی و اختلال حسی نداشته باشد و درمان به طور صحیح انجام شود، خطری ایجاد نمی کند. در این روش با ایجاد گرمایی ملایم در ناحیه کمر گردش خون را بهبود می بخشند و گرفتگی عضلات را برطرف می کنند. بنابراین فیزیوتراپی در زنان باردار عوارضی در پی ندارد.

نتیجه گیری

ما در این مقاله فواید و عوارض فیزیوتراپی در زنان باردار را بررسی کردیم. همان طور که اشاره شد ، دارو درمانی در دوران بارداری مضرات زیادی دارد. بنابراین استفاده ازفیزیوتراپی درزنان باردار به خاطر این که عوارض ندارد توصیه می شود. فیزیوتراپی فواید زیادی دارد ، چون به جای استفاده از داروها تمرینات خاص ورزشی را پیشنهاد می دهد. پس با مراجعه به فیزیوتراپی در زمان بارداری از عوارض بعدی پیشگیری خواهد شد.

شما خوانندگان محترم می توانید نظرات و پیشنهادات خود را در قسمت کامنت ها مطرح نمایید.

برخی منابع

Physiotherapy Benefits for Pregnant Women

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *