لارنگواسپاسم چیست؟ | علل، علائم، درمان

لارنگواسپاسم

لارنگواسپاسم (به انگلیسی Laryngospasm) یک تجربه نادر اما ترسناک است. لارنگواسپاسم  زمانی اتفاق می افتد که به یکباره تارهای صوتی، بهم نزدیک می شوند ( گویی به هم قفل شده باشند). در نتیجه مانع از نفس کشیدن و صحبت کردن می شود. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است صبح هنگام با صدای خود از خواب بیدار شوند و خود را در حالتی ببینند که نمی توانند نفس بکشند و یا حرف بزنند. اگرچه لارینگو اسپاسم تجربه ترسناکی است ولی معمولا در عرض چند دقیقه از بین می رود.

با ما همراه باشید تا علل و علائم و راه های درمان لارنگواسپاسم را با هم بررسی کنیم.

لارنگواسپاسم

علت ایجاد لارنگواسپاسم

لارنگواسپاسم ممکن است با عوامل مختلف مانند آسم، آلرژی، ورزش، محرک هایی نظیر (دود، گرد و غبار، بخار)، استرس، اضطراب یا بیماری ریفلاکس معده در ارتباط باشد. رفلاکس زمانی اتفاق می افتد که عضله  حلقه ای که به طور معمول می بایست مانع از برگشت اسید معد به بالا شود درست عمل نمی کند و اسید معده به بالا و سمت مری شود و باعث تحریک آن می شود.

قرار گرفتن در معرض اسید معده به طور منظم می تواند پوشش مفصل مری را ایجاد کند. این آسیب می تواند منجر به اسپاسم های لحظه ای تارهای صوتی شود که راه های هوایی را متوقف می کنند و از نفوذ هوا و اکسیژن به ریه جلوگیری می کنند.

هنگامی که اسیدهای معده به حنجره می رسند، این حالت ریفلاکس لارنگوفارنکس یا LPR نامیده می شود. بافت حنجره حتی حساس تر و آسیب پذیرتر از مری است. سرفه های ناشی از سرماخوردگی  می تواند اسید بیشتری را به حنجره بکشاند، بنابراین عفونت های سیستم تنفسی فوقانی ممکن است احتمال ایجاد لارنگواسپاسم را افزایش دهد.

لارنگواسپاسم همچنین ممکن است یکی از عوارض  جراحی باشد. بیهوشی (بی حسی ) استفاده شده در جراحی می تواند سبب تحریک . لارنگوسپاسم ناشی از بیهوشی می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

علائم

هنگامی که لارنگواسپاسم اتفاق می افتد، افراد احساس خفگی را توصیف می کنند و قادر به نفس کشیدن و صحبت کردن نیستند. گاهی اوقات این موارد در اواسط شب اتفاق می افتند. ممکن است فردی بطور ناگهانی بیدار شود در حالیکه احساس خستگی زیادی می کند، این وضعیت لارنگوسپاسم مربوط به خواب است. این موارد نیز اغلب مربوط به  به GERD  است. بعضی از مردم در طی این عمل هشیاری خود را از دست می دهند.در حالیکه راه تنفس به آرامی باز می شود ( تارهای صوتی به آرامی باز می شوند ) فرد یک صدای جیغ مانند را تولید می کند. تمام این فرایند فقط یک یا دو دقیقه طول می کشد و سپس  تنفس به حالت عادی بر می گردد. در هر حال این  تجربه می تواند وحشتناک باشد.

علاوه بر احساس تجربه لارنگواسپاسم این افراد ممکن است علایم رفلاکس را نیز نشان دهند که این علایم شامل :

  • درد قفسه سینه
  • سرفه
  • مشکل بلعیدن
  • سوزش سر دل
  • خستگی
  • حالت تهوع
  • گلو درد یا نیاز به پاک کردن گلو

کارشناسان می گویند که در نوزادان مبتلا به GERD ممکن است لارنگوسپاسم در سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) دخیل باشد.

لارنگواسپاسم

در صورت اختلال در صحبت کردن هنگام لارنگواسپاسم بهتر است از یک آسیب شناس گفتار و زبان کمک بگیرید. برای یافتن مراکز گفتاردرمانی در شهر خود میتوانید از لیست زیر استفاده کنید:
مراکز گفتار درمانی | لیست کلینیک ها و مراکز گفتاردرمانی کشور

درمان لارنگواسپاسم

اگر فرد رفلاکس دارد، درمان این بیماری می تواند به مدیریت لارنگواسپاسم کمک کند. پزشکان اغلب داروهایی مانند دگزلانوسپارازول (دگزیلانت)، اسموپرازول (نکسیم) و لانسورازول (پیش هایید) را تجویز می کنند. این داروها، باعث کاهش تولید اسید معده می شود، به طوری که مایعاتی که  از معده که به داخل مری برگشت داده می شوند، کمتر اسیدی و درنتیجه کمتر آسیب دهنده هستند.

درمان جراحی برای رفع رفلاکس

بیماران که به این درمان ها پاسخ نمی دهند ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشند. یکی از گزینه های جراحی،  fundoplication است، در این عمل جراحی، قسمت بالایی معده که فوندوس نامیده می شود، به دور پایین مری پیچیده شده و دوخته می شود، طوری که بخش پایینی مری از طریق یک تونل کوچک به معده متصل می شود.

همچنین در طی این عمل جراحی، عملکرد بسته ماندن دریچه بین مری و معده تقویت می شود تا مانع از برگشت اسید معده به مری شود. همچنین، حلقه تیتانیوم را می توان در اطراف سطح خارجی  مری پایینی  قرار دا که این حلقه. دریچه بین مری و معده را تقویت می کند و در عین حال اجازه می دهد مواد غذایی و مایعات از طریق آن عبور کنند.

راهنمایی هایی برای کاهش رفلاکس و جلوگیری از لارنگواسپاسم

همچنین می توانبا پیروی از دستورات زیر و تغییر سبک زندگی GERD و LPR  را درمان کرد و درنتیجه از لارینگواسپاسم جلوگیری کرد. این موارد شامل :

  • اجتناب از مواد سوزش دهنده معده، مانند آب میوه و میوه، کافئین، غذاهای چرب و نخود فرنگی.
  • خوردن وعده های کوچکتر و همچنین افزایش فاصله زمانی بین شام و خواب
  • ترک سیگار و مصرف الکل
  • استفاده از بالشت بلند و یا قرار دادن پتو زیر بالشت
  • از مواد آلرژِی زا و حساسیت زا اجتناب کنید.
  • تکنیک های تنفسی مانند تنفس آهسته و آرام ماندن نیز ممکن است کمک کننده باشد.

در کودکان مبتلا به لارنگواسپاسم به عنوان یک عارضه بیهوشی در طول جراحی، درمان معمولا شامل حرکت دادن سر و گردن جهت باز کردن راه هوایی است. همچنین شامل استفاده از مکانسیم   (CPAP) برای انتقال مستقیم هوا به داخل راه هوایی است. بعضی از کودکان نیاز به لوله گذاری در گلو برای کمک به تنفس دارند.

فیلم لارنگواسپاسم

نتیجه گیری

ما در این مقاله درباره لارنگواسپاسم صحبت کردیم. علل، علائم و راههای درمان آن را بیان کردیم. پیشنهاد می کنیم در صورتیکه در نتیجه لارنگواسپاسم دچار مشکلات کلامی و گفتاری شدید به مراکز گفتاردرمانی مراجعه کنید. گفتاردرمانگر با ارزیابی های متعدد و انجام تمرین های گفتاری می تواند مشکلات گفتار و زبان را بهبود ببخشد.

درصورتیکه تجربه یا سوالی در رابطه با این بمیاری دارید با گذاشتن کامنت با ما در میان بگذارید.

برخی منابع

Laryngospasm: What causes it?

لارنگواسپاسم | ویکی پدیا

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *