طول عمر کودکان فلج مغزی ( سی پی ) چقدر است ؟

عمر بیماران سی پی و فلج مغزی

بطور معمول طول عمر کودکان فلج مغزی مثل سایر افراد جامعه است. مگر آنکه شدت بیماری بالا باشد که در این صورت عمر بیماران سی پی از کمتر خواهد بود. در این مقاله به این سوال شما پاسخ می دهیم که بچه های سی پی چند سال عمر می کنند لطفا تا انتها با ما باشید.

کودکان فلج مغزی

عمر بیماران سی پی چقدر است ؟ ( کوتاه)

طول عمر بیماران سی پی براساس شدت بیماری مشخص می شود:

اغلب کودکانی که سی پی خفیف دارند همانند سایر افراد جامعه عمر می کنند. بدین معنا که تا ۹۹ درصد سن بیست سالگی را تجربه می کنند.

در مقابل ۴۰ درصد از کودکانیکه سی پی شدید دارند ۲۰ سالگی خود را می بینند. ( براساس گفته دکتر Ananya Mandal ). این امار با توجه به پیشرفت علم و نحوه رسیدگی می تواند بالاتر هم برود.

باید بپذیریم همانطور که نمی تواند با قطعیت در مورد طول یک فرد بدون بیماری نظر دارد. این اعداد هم قطعی نیستند و یک احتمال هستند.

بطور کلی اگر بخواهیم یک پاسخ کوتاه به شما بدهیم : طول عمر کودکان فلج مغزی بین ۳۰ تا ۷۰ سال است.

طول عمر کودکان فلج مغزی چقدر است ؟ ( با توضیحات)

بسیاری از والدین درباره طول عمر کودک سی پی خود نگران هستند و از ما در این باره سوالاتی زیادی می پرسند. وقتی درباره طول عمر و یا امید به زندگی صحبت می کنیم منظور میانگین طول عمر جمعیت آن منطقه یا کشور است. در واقع عمر یک نفر در این جمعیت ممکن است از میانگین کمتر و یا بیشتر باشد.

طول عمر بیماران سی پی براساس دو فاکتور مهم مشخص می شود :

1-شدت فلج مغزی: به گفته پزشکان، کودکانی که فلج مغزی خفیف دارند از طول عمر بالاتری نسبت به درجات شدید آن برخوردار هستند. در واقع هر چه قدر فلج مغزی شدید تر باشد، طول عمر کوتاه تر خواهد بود.

2-مشکلات و یا بیماریهای همراه: ممکن است در کنار بیماری فلج مغزی، مشکلات و بیماریهای دیگری نیاز همراه و یا بدنبال آن باشد. مشکلاتی مانند مسائل حرکتی، ناتوانی های ذهنی، اختلالات بینایی/شنوایی، و… . همه این عوامل می توانند بر امید به زندگی در کودکان سی پی تاثیر گذار باشند.

عمر بیماران سی پی
قطعا کودک سی پی که در زمان مناسب تحت برنامه توانبخشی قرار بگیرد طول عمر بیشتری خواهد داشت.

در ادامه عوامل تاثیرگذار در طول عمر کودکان فلج مغزی را با هم بررسی می کنیم.

عوامل تاثیر گذار در طول عمر کودکان فلج مغزی :

دو عامل مهم تعیین کننده طول عمر کودکان سی پی: ۱) شدت مشکلات حرکتی ۲) شدت مشکل هوشی آنها است.

هرچقدر شدت مشکلات هوشی و یا حرکتی کودک بیشتر باشد، اثر گذاری منفی بر طول عمر او بیشتر خواهد شد.

البته فلج مغزی خود به تنهایی تهدید کننده زندگی نیست. مگر آنکه مشکلات جدی به همراه آن در بدو تولد وجود داشته باشد. همچنین فلج مغزی یک بیماری غیر پیشرونده است. بدین معنا که به مرور زمان بیماری پیشرفت نمی کند و شدت آن بیشتر نمی شود. بنابراین به کمک برخی داروها و درمان می توان شدت علائم را کاهش داد و شرایط زندگی را برای کودک بهبود ببخشید.

در پایین برخی از این مشکلات جدی و عوارض آنها را که طول عمر بیماران سی پی را کاهش می دهد ذکر می کنیم:

1- محدودیت های حرکتی

محدودیت ها حرکتی نه تنها بر کیفیت زندگی که بر طول عمر نیز تاثیر گذار است. کودکانی که محدودیت های شدید حرکتی دارند برای مراقبت به دیگران وابسته هستند. همچنین محدودیت های شدید حرکتی عوارض زیر به همراه دارد:

  • پیری زود رس
  • ضعیف شدن سیستم ایمنی
  • ضعیف شدن مهارتهای شناختی
طول عمر کودکان فلج مغزی

کودکانی که به مدت طولانی بر روی ولیچر یا تخت دراز کشیده باشند خطر بروز زخم بستر در آنها بیشتر است. که این خود می تواند در برخی از موارد عفونت ایجاد کند و تهدید کننده زندگی فرد شود.

برای بهبود نسبی مشکلات حرکتی کودکان فلج مغزی می توان به مراکز کاردرمانی مراجعه کرد. کاردرمانگر به واسطه تمرین ها و ارزیابی هایی که انجام می دهد شرایط را تا حد زیادی برای کودک بهبود می بخشد.

برای یافتن نزدیک ترین مراکز کاردرمانی به محل زندگی خود بر روی لینک زیر کلیک کنید:
مراکز کاردرمانی کشور
مراکز کاردرمانی در تهران

2. معلولیت های ذهنی

معلولیت های ذهنی یکی دیگر از فاکتورهای مهم تعیین کننده طول عمر کودکان سی پی است. بیشتر از 40 درصد از کودکان فلج مغزی درجاتی از نقایص شناختی دارند. این کودکان مشکلاتی در درک صحبت های دیگران و بیان خواسته های خود دارند که می تواند سبب مشکلاتی در بیان نیازهایشان ایجاد کند.

افرادی که نقایص ذهنی شدیدی دارند بسیار به دیگران وابسته هستند و این وابستگی ها آنها در تمامی زمینه های فیزیکی، احساسی و مادی شان است که قطعا مشکلاتی برای آنها ایجاد می کند.

3- اختلالات بینایی، شنوایی و گفتاری

بچه های سی پی چند سال عمر می کند؟

مشکلات بینایی و شنوایی و گفتاری می تواند مانع از استقلال کودک وابستگی شدید او به دیگران شود.

یکی دیگر از عواملی که بر طول عمر کودک سی پی تاثیر گزار است مشکلات حسی است. کودکانی که مشکلات بینایی، شنوایی و گفتاری دارند می توانند از درمان هی مختلفی کمک بگیرند. با این حال برخی از کودکان به دلیل آسیب وسیع تر مغزی، مشکلات شدیدتری دارند که این مشکلات می توانند تهدید کننده زندگی و کاهنده طول عمر کودکان فلج مغزی باشد.

در صورتیکه کودک پی سی شما دارای اختلالات بینایی، شنوایی و گفتاری است می توانید به مراکز بینایی و شنوایی سنجی و گفتار درمانی مراجعه کنید. در پایین لیست این مراکز به تفکیک شهر در سراسر کشور آورده شده است:
متخصص گفتار درمانی کشور
مراکز گفتار درمانی در تهران

4- مشکلات بلع و تغذیه

کودکان با فلج مغزی برخی از مواقع مشکلاتی در بلع و تغذیه مواد غذایی دارند که این معمولا به دلیل ضعف عضلات دهانی است. این مشکلات بلع در دراز مدت می تواند مشکلات رشدی برای کودک ایحاد کند.

کودکان با مشکلات بلع نیز بیشتر مستعد آسپیراسیون ریوی و کم آبی بدن هستند. به مرور این موارد زمینه عفونت های تنفسی را بیشتر می کند.

کودک سی پی که مشکل بلع دارد اگر مشکل او بر طرف نشود ، به مرور بدن او ضعیف تر خواهد شد. این ضعف و سو تغذیه می تواند بر عمر بیماران سی پی تاثیر منفی بگذارد. بنابراین رسیدگی به مشکل بلع یکی از مهم ترین و حیاتی تر اقدامات والدین باید باشد.

5- اختلالات اسکلتی – عضلانی

اختلالات اسکلتی_عضلانی ناشی از فلج مغزی می تواند منجر به کاهش عملکرد حرکتی کودک شود. بیماری های اسکلتی عضلانی رایج که در کنار فلج مغزی رخ می دهد شامل؛ کشکک آلتا، دیسپلازی هیپ، اسکولیوز، اسپوندیلوز و تنگی دهانه رحم است. این شرایط می تواند علاوه بر مشکلات عمده در تحرک و رشد، منجر به کاهش امید به زندگی در کودک فلج مغزی نیز بشود.

طول عمر کودکان فلج مغزی

6- مشکلات تنفسی

کودکان با فلج مغزی ممکن است مشکلات تنفسی شدیدی را تجربه کنند مشکلات شدید ریوی مانند برونکوپولمونری که بین کودکان با فلج مغزی نارس شدید است.

نقایص حرکتی دهانی و برگشت اسید معده  که می توانند سبب آسپیراشون مزمن موادغذایی نیز بشود. در این شرایط با ایجاد عفونت ها و بیماری های تهدید کننده زندگی، میتواند باعث کاهش طول عمر کودک فلج مغزی شود.

تشنج

حدود نیمی از کودکان مبتلا به فلج مغزی دارای تشنج هستند که ناگهان موجب فعالیت الکتریکی در مغز می شود. صرع یک ​​اختلال مزمن است که با تشنج های غیرمنتظره و غیر قابل پیش بینی مشخص می شود. بیش از 10 درصد بیماران فلج مغزی صرع دارند که معمولا می توانند از طریق درمان و دارو کنترل شوند. طول عمر بیماران سی پی که تشنج می کنند کمتر از دیگر کودکان است.

مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می دهیم:
انواع فلج مغزی

توانبخشی و افزایش طول عمر بیماران سی پی

با دریافت درمان و توانبخشی مناسب، بسیاری از کودکان فلج مغزی طول عمرشان در سطح مابقی افراد جامعه می شود. در مجموع وقتی کیفیت زندگی افراد سی پی افزایش پیدا کند طول عمر نیز افزایش پیدا می کند. کیفیت زندگی افراد سی پی از طریق هدف گزاری بر روی اهداف زیر ممکن است:

  • افزایش استقلال کودک در انجام کارها
  • بهبود حرکات
  • بهبود مهارتهای شناختی
  • بهبود مهارتهای ارتباطی و گفتاری
  • بهبود مهارتهای تغذیه و بلع
  • کاهش درد
  • ماهش بیماریها و شرایط همراه با سی پی

جمع بندی

ما در این نوشته درباره طول عمر بیماران فلج مغزی یا سی پی صحبت کردیم و گفتیم که دو عامل شدت و مشکلات همراه می تواند پیش بینی کننده طول عمر کودک سی پی باشد.

همچنین مجموعه عوامل تاثیر گذار در طول عمر کودکان فلج مغزی را معرفی کردیم و گفتیم دانستن و آگاهی از این عوامل می تواند به ما در کاهش تاثیر انها کمک کند.

در نهایت گفتیم که ارتباط نزدیکی بین کیفیت زندگی با طول عمر در کودکان فلج مغزی وجود دارد. در خلال این مقاله مراکزی را برای افزایش کیفیت زندگی آنها برای شما معرفی کردیم.

طرح سوال

ما سعی کردیم در این مقاله به این سوال که بچه های سی پی چند سال عمر می کنند پاسخ بدهیم . با این حال اگر هنوز سوالی در این زمینه دارید نگران نباشید. در پایین در قسمت نظرات از ما سوال خود را بپرسید قول می دهیم در کوتاه ترین زمان ممن سوال شما را پاسخ بدهیم.

برخی از منابع مفید :

فلج مغزی|ویکی پدیا

cerebralpalsyguide

lifeexpectancy

15 دیدگاه دربارهٔ «طول عمر کودکان فلج مغزی ( سی پی ) چقدر است ؟»

  1. سلام دخترم۸سالشه تاالان هیچ حرکتی نداشته فق باسرمیره حرف نمیزنه ولی نسبت به حرفام واکنش نشون میده الان تقریبا۲سالی هست زودبه زود زانودرمیشه جوری که اصن نمیشه بش دست زدخیلی گریه میکنه آیا راه درمانی هست واسش

  2. سلام وقت به خیر.
    پسری دارم مبتلا به فلج مغزی هست الان 5/5 سالش هست و از 7 ماهگی کاردرمانی و گفتار درمانی میبریمش.تا الان نشستن گرفته و قلطیدن و هم چنین ایست داره ولی تعادل نداره و در بحث گفتار هم پیشرفتی نداشته ارزیابی شما در این خصوص چی هست آیا به راه افتادن بچه امیدوار باشیم؟و آیا نوروفیدبک در روند درمان و توان بخشی به این بیماران کمکی میکنه؟

  3. با عرض سلام
    دختر من سیزده سالشه و هفت ماهه بدنیا اومدمتاسفانه درگیر عارضه یcpهست چن جا کار درمانی از دو سالگی تا الان بردمش و نتیجه ی درستی نگرفتم خیلی باهوشه درست و کامل حرف میزنه ولی در راه رفتن و بعضی از اندامهای حرکتی مشکل داره یکبار هم عمل کشاله ی ران داشته برای اینکه حالت ضربدری راه نره باید چیکار کنیم؟

  4. سلام ۲۹سال سن دارم وcpهستم( آتاکسی) عضلات صوررتم درگیره طوری که خط خنده افتاده که به سنم نمیاد ،برای تقویت عضلات صوررت میشه کاری کرد؟

  5. سلام. برادرزاده ام 5 سالش هس بیماری سی پی داره، 9ماهگی گردن گرفت یک سالگی خودش نشست از 2 سالگی کاردرمانی میره متأسفانه چون ماردرمانگرش خوب نبود پیشرفتی نداشت الان یک سال هست که کاردرمانگرش رو عوض کردن تواین یک سال چهار دست و پا میره، یک دستش رو میگیریم راهم میره، از 3 سالگی گفتاردرمانی هم میره خیلی از کلمات رو میگه جمله خیلی کم از نظر ذهنی هم مشکلی نداره بخوای چیزی یادش بدی با یه بار گفتن یاد میگیره. به نظرتون خوب میشه؟

  6. محمد حسين غلامي

    پسري 6 ساله دارم كه فلج مغزي است دوماه هست كه ادرار و مدفوع غير إرادي ميكنه چكار كنيم

  7. سلام دخترم ۱سال و نه ماهشه . بیماری سی پی داره . هنوز نمیتونه بشینه یا راه بره . ولی وقتی خودم نگهش میدارم قشنگ رو پاهاش وایمیسته چند ماهه هم داره قلط میخوره و دستشو می‌بره دهنش کم کم چیزی میدم می‌تونه برش داره . بنظرتون خوب میشه ؟

  8. سلام این مورد را اولین باز است که شنیدم. در متن فوق مفصل توشیح دادیم که اگر فردی عوارض مانند مشکلات قلبی ، کم تحرکی و … داشته باشد ممکن است امید به زندگی کمتری داشته باشد هیچ وقت نمی توان سنی را مشخص کرد

  9. سلام من خواهرم بیمارcpهست تقریبا از نوع شدید الان ۱۹ سالشه راه نمیره فقط میتونه چهار دست و پا بره صحبت در حد یکی دو تا کلمه میکنه میخواستم بپرسم آیا راسته این بچه ها تا تا۲۰ سالگی عمر میکنن
    خواهش میکنم جوابمو بدین ممنونتون میشم

  10. مصطفی قاسمی برم سبز

    سلام در اینخصوص فاکتورهای زیادی درگیر هستند به یک متخصص مراجعه کنید تا پس از ارزیابی راهنمایی تان کند

  11. سلام
    لطفا میشه راهنمایی کنید پسری دارم ۲۴ ساله زودرس سرع داره با دارو کنترل میشه الان چندین ساله نگرفته ولی هنوز داروش ادامه میده بینایش در اثر اکسیژن زیاد از دست داده وقتی به دنیا اومد می خوام بدونم اینجور بچه ها آینده اشون چی میشه تقریبا. چند سال. عمر می کنن ۲ ایمیلم انگلیسی هر کاری کردم انگلیسی تایپ نکرد

  12. سلام
    باتشکراززحمات وراهنمایی های شما یک سئوال داشتم
    آیاکودکان cpکه پیچ خوردگی لگن دارند که این پیچش باعث انحراف ستون فقرات شده ،باعمل جراحی ارتوپدی معالجه میشوندیابهبودپیدا میکنندیاعمل تاثیری ندارد؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *