گفتار درمانی بعد از کاشت حلزون

گفتار درمانی بعد از کاشت حلزون

گفتار درمانی بعد از کاشت حلزون ضرورت دارد زیرا کاشت حلزون تنها در شنیدن صداها به کاربر کمک می کند در حالی که درک کلمات و معنای حروف به کمک گفتاردرمانگر صورت می گیرد.

بهتر است سه تا چهار هفته بعد از کاشت حلزون، گفتار درمانی آغاز شود و به طور منظم در طول یک سال با ارزیابی های متخصص گفتار درمانی همراه باشد.

اهمیت گفتار درمانی بعد از کاشت حلزون شنوایی

گفتاردرمانی در کمک به افرادی که کاشت حلزون انجام داده اند؛ نقش مهمی دارد تا مهارت ‌های شنوایی و گفتاری خود را توسعه و بهبود بخشند.

این درمان ها شامل مجموعه ای از تمرین ها و فعالیت های طراحی شده در جهت بهبود موارد زیر است:

  • درک کاربر از صداهای فردی و کلمات کامل را افزایش می دهد.
  • به پردازش صداهای جدیدی که کاربر قبلاً نشنیده است، کمک می کند.
  • توانایی کاربر خواندن با صدای بلند را بهبود می بخشد.

زمان و ساختار گفتار درمانی پس از کاشت حلزون

اولین جلسات درمانی باید بر روی قرار دادن فرد در معرض طیف وسیعی از صداها و گفتار متمرکز باشد و در عین حال اطمینان حاصل شود که وی احساس ناراحتی نمی کند.

درمان را می توان به صورت یک جلسه پایه به مدت 3 تا 5 روز در شش هفته اول پس از کاشت، و به دنبال آن جلسات درمانی مداوم و منظم تشکیل داد.

درمان در جلسات بعدی می ‌تواند طیف وسیعی از فعالیت ‌ها را برای توسعه بیشتر مهارت‌ های شنوایی و گفتاری کاربر پوشش دهد.

فواید گفتار درمانی بعد از کاشت حلزون

کاشت حلزون در کودکان بهره مندی از درک گفتار در سال های اولیه را برای آن ها فراهم می کند.

با این حال، فقط اطلاعات صوتی جزئی را ارائه می‌ دهد و گفتار درمانی برای کمک به کاربران برای توسعه مهارت‌ های زبانی بسیار مهم است.

با درگیر شدن در گفتار درمانی منظم، کاربران کاشت حلزون می توانند توانایی خود را در درک و پردازش گفتار به میزان قابل توجهی بهبود بخشند.

چه تمرینات خاصی در گفتار درمانی پس از کاشت حلزون انجام می شود؟

تمرینات رایج در گفتار درمانی بعد از کاشت حلزون شامل بخش های متفاوتی است. مهمترین تمرین ها بعد از کاشت حلزون برای افراد عبارتند از:

  • صدا درمانی: تمرین هایی برای بهبود وضوح و درک گفتار فرد پس از کاشت حلزون
  • لب خوانی یا Speech Reading: فعالیت هایی که بر بهبود توانایی کاربر در درک گفتار با مشاهده حرکات لب و حالات صورت تمرکز دارد.
  • تمرین ‌هایی با تمرکز بر گوش دادن: تمرین‌ هایی که به کاربر آموزش می ‌دهد تا به طور فعال و بدون اتکا به چشم ها، گوش دهد و گفتار را درک کند.
  • آموزش موسیقی: تمرین هایی که به کاربر کمک می کند تا صداها و ملودی های موسیقی را یاد بگیرد و درک کند.

نمونه های خاص این تمرینات عبارتند از:

  • تمرین تست شش صدایی لینگ یا Ling 6 برای بهبود تشخیص، تمایز، شناسایی و درک صداهای گفتار اصلی
  • گوش دادن به لیست های پخش موسیقی Spotify MED-EL که برای کاربران کاشت حلزون طراحی شده است.

هدف از این تمرینات ایجاد سیستماتیک مهارت های شنوایی کاربر و کمک به آن ها در درک صدا است.

نقش گفتار درمانی پس از کاشت حلزون

نقش گفتار درمانی بعد از کاشت از حلزون

گفتار درمانی چگونه می تواند به کاربران کاشت حلزون کمک کند تا توانایی خود را در درک و پردازش آن ها بهبود بخشند؟

گفتار درمانی به کاربران کاشت حلزون کمک می کند تا درک گفتار را با استفاده از روش های زیر افزایش دهند و ماهیت کلمات را درک کنند.

درک اصوات و کلمات

تمرینات گفتار درمانی به کاربران کاشت حلزون کمک می کند تا تمایز بین صداها و کلمات کامل را یاد بگیرند. این امر بسیار مهم است زیرا کاشت حلزون فقط اطلاعات صوتی جزئی را در مقایسه با شنوایی عادی ارائه می دهد.

پردازش صداهای جدید

جلسات گفتاردرمانی به کاربران آموزش می دهد تا صداهای جدیدی را که ممکن است قبلاً با کاشت حلزون نشنیده اند؛ درک و پردازش کنند. این کار به آن ها کمک می کند تا با ورودی شنیداری جدید سازگار شوند.

بهبود درک شنیداری

تمرین هایی که شامل دنبال کردن یک متن در حین خواندن فرد دیگری با صدای بلند، برای بهبود توانایی کاربر در درک زبان گفتاری و شنیداری است. این روش بسیار کارساز است زیرا توانایی شنیداری کاربر را افزایش می دهد.

استفاده از فناوری های مختلف

کاربران یاد می ‌گیرند که چگونه پس از کاشت حلزون، از فناوری ‌های مختلف مانند تلفن، ابزار پخش موسیقی و … استفاده کنند.

با پرداختن سیستماتیک به این مباحث از طریق گفتار درمانی هدفمند، کاربران کاشت حلزون می توانند به طور قابل توجهی درک گفتار و توانایی های ارتباطی خود را بهبود بخشند.

چه مدت پس از کاشت حلزون گفتار درمانی شروع می شود؟

چه مدت پس از کاشت حلزون، گفتار درمانی باید شروع شود؟

بهترین زمان انجام گفتار درمانی پس از کاشت حلزون شنوایی و اولین جلسات گفتار درمانی معمولاً در عرض سه تا چهار هفته پس از جراحی کاشت حلزون شروع می شود.

آسیب شناسان گفتار زبان معمولاً گیرنده کاشت حلزون را یک ماه بعد از فعال سازی دستگاه ملاقات می کنند.

تعداد دفعات ملاقات گفتاردرمانی بعدی به تلاش فرد، نیازهای خانواده و در دسترس بودن گفتار درمانی مناسب در محل یا مدرسه بستگی دارد.

سپس مهارت های گفتار، زبان و گوش دادن به صورت سالانه ارزیابی می شود تا پیشرفت را پیگیری کرده و برنامه درمانی را در صورت نیاز تنظیم کند.

درمان مبتنی بر شنوایی فشرده و مداوم برای موفقیت کاربر کاشت حلزون در توسعه توانایی‌ های گفتاری و زبانی، حیاتی است.

بنابراین به طور خلاصه، گفتار درمانی خیلی زود پس از فعال سازی اولیه کاشت حلزون، در 3 تا 4 هفته اول شروع می شود و به طور منظم در طول سال اول با ارزیابی های سالانه و تنظیم برنامه درمانی ادامه می یابد.

گفتار درمانی پس از کاشت حلزون در کودکان

تمرکز اصلی در گفتار درمانی اولیه پس از دریافت کاشت حلزون توسط کودک، بستگی به مدت زمان استفاده از دستگاه دارد. این اتفاق شامل آموزش والدین و سایر مراقبان کودک در مورد اهمیت دستیابی کودک به استفاده هرچه بیشتر از دستگاه است.

راهبردهای افزایش زمان استفاده از دستگاه شامل ایجاد یک روال معمول، عادی سازی فناوری شنوایی، شخصی سازی دستگاه، استفاده از لوازم جانبی و مثبت و تشویق برای استفاده از دستگاه است.

یکی دیگر از تمرکزهای کلیدی گفتاردرمانی اولیه، قرار دادن کودک در معرض طیف گسترده ای از صداها و گفتار است و در عین حال اطمینان از راحتی آن هاست.

این کار به این دلیل است که هنگامی که کاشت حلزون برای اولین بار فعال می شود؛ دستگاه با دامنه نسبتاً محدودی از فرکانس ها و شدت صدا برنامه ریزی می شود تا از تحت فشار قرار دادن کودک جلوگیری شود.

با گذشت زمان، دامنه لغات فرد گسترش می یابد؛ بنابراین لازم است که گفتار درمانگر از تنظیمات دستگاه فعلی کودک آگاه باشد.

تحریک به گفتار برای کاربران کاشت حلزون

از آنجایی که بسیاری از افرادی که کاشت حلزون دارند، از صداهای اطراف تجربه کمی دارند و یا درکی ندارند؛ گفتاردرمانگر به آن ها آموزش می دهد که صداها وجود دارند، متفاوت هستند، معنی دارند و به ما کمک می کنند تا با اطرافیلت ارتباط برقرار کنیم.

این تمرین را می توان از طریق فعالیت های غیررسمی مانند گوش دادن به صداهای اطراف هنگام پیاده روی انجام داد.

علاوه بر صداهای محیطی، ارائه ورودی زبان گفتاری با زیر و بم و بلندی صداها برای کاربران کاشت حلزون بسیار مهم است. این تمرین به آن ها کمک می کند تا صداها را متمایز کنند و به آن ها معنا ببخشند.

گفتار درمانی بعد از کاشت حلزون در کودکان

تعداد جلسات گفتار درمانی یک سال بعد از کاشت

همانطور که کاشت حلزون پیشرفت ‌هایی در رشد گفتار و زبان کودک ایجاد می ‌کند؛ تعداد دفعات ملاقات گفتار درمانی معمولاً در طول زمان کاهش می ‌یابد.

در سال اول پس از فعال ‌سازی، جلسات گفتار درمانی اغلب به تعداد بیشتر و با تشخیص گفتار دمانگر برنامه ‌ریزی می ‌شود تا بر روی استقرار یکنواخت دستگاه، ایجاد مهارت‌ های شنیداری و ارائه ورودی زبانی فشرده تمرکز کنند.

در سال دوم و سال های بعدی، دفعات جلسات به تعداد کمتر و با فواصل بیشتر و البته به تشخیص پزشک معالج کاهش یابد. زیرا کودک در استفاده از کاشت حلزون ماهرتر می شود و توانایی های گفتاری و زبانی وی پیشرفت می کند.

تغییرات فرکانس خاص، متناسب با نیازها و پیشرفت کودک است. چنانچه کودکی چالش های بیشتری داشته باشد یا با سرعت کمتری پیشرفت کند، ممکن است همچنان به جلسات مکرر نیاز داشته باشد.

آسیب شناس زبان گفتار به دقت پیشرفت کودک را زیر نظر دارد و دفعات درمان را بر اساس آن تنظیم می کند؛ با این هدف که پس از دستیابی به مهارت های گفتاری و زبانی مناسب، معاینات دوره ای کاهش یابد.

اهمیت درمان مداوم

حتی با کاهش تعداد جلسات، ادامه گفتار درمانی پس از سال اول برای تقویت مهارت‌ های کودک، رسیدگی به مسائل و موارد جدید پیش آمده و تسهیل تعمیم توانایی ‌ها به محیط ‌های دنیای واقعی، مهم است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *