مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر به عوامل تعیین کننده زیادی بستگی دارد. شدت پارگی، سن بیمار و سلامت کلی بدن از عوامل اثرگذار بر مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر هستند. در این مقاله عوامل موثر بر زمان لازم برای بهبود پارگی دیسک کمر را آورده ایم. مدتی که لازم است تا پارگی دیسک کمر کاملا درمان شود را طبق منابع معتبر دسته بندی و آماده کردیم. علاوه بر روش ها و زمان، مراحل مختلف ترمیم را نیز در یک جدول آورده ایم. با ما تا انتها همراه باشید.
مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر چگونه تعیین میشود؟
فهرست عناوین این نوشته
دیسک ها غلاف های ژلهای مانند هستند که بین مهره ها قرار میگیرند. درصورت اعمال فشار زیاد آسیب میبینند. این آسیب میتواند خفیف و یا شدید باشد. مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر به شدت آسیب بستگی دارد. در ادامه به هر کدام میپردازیم:
- پارگیهای خفیف: در این سطح از پارگی، کمردرد با استراحت کوتاهمدت (حدود ۱ تا ۲ هفته) و روشهای درمانی غیردارویی مانند کمپرس گرم یا سرد، ماساژ و تغییر سبک زندگی، کاهش مییابد.
- پارگیهای متوسط: دوره درمان این سطح از پارگی طولانی تر (حدود ۶ تا ۱۲ هفته) است. در طول استراحت برای ترمیم پارگی های متوسط بنابرنیاز، باید از دارو های مسکن، فیزیوتراپی برای دیسک کمر و یا تزریق های موضعی استفاده کرد.
- پارگیهای شدید: پارگی های شدید نیاز به مداخله دارند. این مداخله میتواند درمان دارویی باشد اما راه اصلی و درمانی پارگی های شدید، عمل جراحی دیسک است.
پارگی دیسک کمر با گذر زمان بهتر میشود؟
نگران نباشید! در موارد زیادی، بدن انسان توانایی شگفتانگیزی در ترمیم پارگی دیسک کمر از خود نشان میدهد. فراموش نکنید که این یک روند طولانی است. بنابراین در کنار رعایت کردن توصیه های پزشکی، باید صبر و حوصله داشته باشید تا بهبودی کامل حاصل شود.
عوامل تعیینکننده مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر کدامند؟
مواردی هستند که میتوانند طول دوره درمان پارگی دیسک کمر را کم یا زیاد کنند. از این رو نظر شما را به فهرست زیر جلب میکنم:
- شدت پارگی: هرچه پارگی شدید تر باشد، طول دروه درمان نیز بیشتر خواهد بود.
- محل پارگی: محل پارگی دیسک کمر یکی دیگر از عوامل اثر گذار بر مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر است.
- سن: با بالا رفتن سن، بدن توانایی ترمیم خود را تا حد زیادی از دست میدهد و ترمیم شدن زمان بیشتری نیاز دارد.
- سلامت کلی: سلامت کلی بدن و نداشتن بیماری زمنیهای دیگر، زمان بهبودی را کاهش میدهد.
مراحل بهبودی پارگی دیسک کمر بر اساس زمان
در این جدول به مدت زمان ترمیم پارگی دیسک پرداختیم. با مشاهده جزئیات هر مرحله، زمان آنرا نیز مطالعه کنید.
مرحله اول؛ التیام اولیه | ۱ تا ۴ هفته | در مرحله اول، تمرکز بر روی کاهش درد و التهاب است. استراحت کوتاهمدت (حداکثر 2 روز)، مصرف داروهای مسکن و گرمادرمانی از جمله اقدامات کلیدی در این مرحله هستند. فیزیوتراپی نیز میتواند با حرکات کششی ملایم و هدفمند، به شل شدن عضلات و کاهش فشار روی دیسک بسیار کمک کننده باشد. |
مرحله دوم؛ بازتوانی | ۴ تا ۱۲ هفته | پس از کم شدن درد و التهاب، حالا باید عضلات را تقویت و انعطافپذیری آنها را افزایش دهید. فیزیوتراپیست در این مرحله، با ارائه تمرینات اثربخش، به شما در بازگشت به قدرت و تحرک قبل کمک میرساند. فواید فیزیوتراپی برای دیسک کمر را بخوانید. |
مرحله سوم؛ تثبیت و پیشگیری | ۱۲ هفته به بعد | در مرحله سوم، با بهبودی نسبی دیسک، باید روی پیشگیری از عود مجدد تمرکز کنید. حفظ تعادل عضلانی، انجام حرکات ورزشی مناسب و اصلاح الگوهای غلط حرکتی از جمله اقدامات کلیدی در این فاز هستند. |
فیزیوتراپی های سراسر کشور به تفکیک شهر؛ از معتبر ترین مراکز
چگونه مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر را کاهش دهیم؟
- استراحت کردن: استراحت کوتاهمدت، اولین قدم تسکین درد و التهاب است. اما مواظب باشید! استراحت بیش از حد و عدم تحرکت طولانیمدت، عضلات شما را ضعیف کرده و روند بهبودی را طولانی تر میکند.
- داروها: داروهای مسکن، ضدالتهاب و شلکننده عضلات، در کاهش درد موثر و مفید هستند.
- فیزیوتراپی: فیزیوتراپی با حرکات هدفمند، عضلات اطراف دیسک و شکم را تقویت کرده و باعث بهبودی زیادی خواهد شد.
- تزریق: تزریق استروئید یا اپیدورال، برای درد های ناشی از التهاب مفید هستند.
- جراحی: در موارد شدید که درمان غیر جراحی دیسک کمر اثر بخش نیست، برای برداشتن قسمت پاره شده دیسک یا تثبیت ستون فقرات انجام میشود.
سخن پایانی
برای پاسخ دادن به سوال مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر میتوان گفت در بازه ۶ تا ۱۲ هفته باید شاهد بهبودی های نسبی پارگی دیسک کمر باشیم. البته در حالی است که موارد گفته شده در این مقاله را نیز رعایت کنید و از خدمات فیزیوتراپی نیز استفاده کنید. با این حال مدت زمان دقیق پس از معاینه پزشک و میزان آسیب دیدگی دیسک عنوان میشود.
برخی منابع:
ncbi