عکس سرطان حنجره

عکس سرطان حنجره تصویر

در این نوشته می خواهیم عکس سرطان حنجره و گلو را به شما نمایش بدهیم. تصاویری که به شما در این مقاله نشان می دهیم از طریق دستگاه استروبوسکوپی حنجره گرفته شده است. همچنین در ادامه درباره علائم ، روشهای پیشگیری و درمان سرطان حنجره صحبت کردیم. در این نوشته هم چنین شما تصاویر سرطان حنجره از طریق MRI و سی تی اسکن را مشاهده می کنید.

عکس سرطان جنجره

عکسی که در بالا می بینید عکس سرطان حنجره است. این تصویر مربوط به خانم ۵۸ ساله است که در یکی از مراکز استروبوسکوپی حنجره تهران گرفته شده است. این خانم زمانی که مراجعه کرده این مشکل را بیان کرد که در هنگام بلعیدن غذا احساس درد می کند.

همانطور که در این تصویر مشاهده می کنید بر روی یکی از تارهای صوتی این خانم ، ماده ای سفید رنگ وجود دارد. این خانم به پزشک متخصص گوش و حلق بینی مراجعه کرد و پس از نمونه برداری از این جسم تشخیص سرطان حنجره او قطعی شد.

علائم سرطان حنجره چیست ؟

معمولا یکی از اولین نشانه های سرطان حنجره می تواند بلع دردناک باشد. در این حالت ممکن است فرد در هنگام بلعیدن غذا یا قورت دادن احساس درد می کند.

همینطور ممکن است صدای فرد بشدت خشن بشود. به این معنا که وقتی صحبت می کند صدای او واضح نیست.

اگر شما این نشانه ها را داشته اید این بدین معنا نیست که سرطان حنجره دارید. این نشانه در برخی دیگر از مشلات حنجره نیز دیده می شود. در این صورت لازم است شما برای بررسی دقیق مشکل خود به یکی از مراکز استروبوسکوپی حنجره مراجعه کنید.

نوشته پیشنهادی : لیست بهترین مراکز استروبوسکوپی حنجره تهران

برخی از شایع ترین نشانه های علام سرطان حنجره را در ادامه بصورت لیست وار مشاهده می کنید:

  • درد یا سختی در هنگام قورت دادن
  • درد گوش
  • احساس وجود یک توده در حنجره یا گردن
  • سرفه یا گلو درد مقاوم به درمان
  • تغییر صدا بویژه خشن شدن صدا

ممکن است فردی که سرطان در بخش پایین حنجره دارد هیچگونه علايمی نشان ندهد.

عکس سرطان حنجره

تصویر سرطان حنجره

این تصویر مربوط به مرد جوان ۳۰ ساله است که تشخیص سرطان حنجره گرفته است. به گفته این او از سه ماه پیش به یکباره احساس گرفتگی و صدای خشن در گلو کرد. اوایل تصور می کرد که این یک مشکل موقتی است. اما با ادامه دار شدن این موضوع به متخصص گوش حلق بینی مراجعه می کند. متاسفانه متخصص مربوطه بدون ارجاع فرد به تصویربرداری رنگی از حنجره به او استراحت صوتی داد. پس از انکه مشکل ادامه دار شد اقدام به گرفتن عکس از حنجره نمود.

حنجره سرطانی
عکس حنجره سرطانی پیرمرد ۶۷ ساله که سابقه مصرف دخانیات بمدت طولانی داشت.
عکس توده سرطانی بر حنجره
توده سفید رنگی را در این تصویر مشاهده می کند.
بافت سرطانی حنجره را در این تصویر
عکس سرطان حنجره تصویر
بافت یکی از تارهای صوتی در این تصویر آسیب جدی دیده است.

چطور عکس از حنجره سرطانی گرفته می شود ؟

جدیدترین روش برای عکس برداری از حنجره ، استروبوسکوپی است. استروبوسکوپی حنجره یکی از جدیدترین و دقیق ترین روش عکس برداری و فیلم برداری از حنجره است. از طریق استروبوسکوپی می توان بسیاری از اختلالات و بیماریهای حنجره را تشخیص داد.

استروبوسکوپی حنجره
در اینجا دستگاه استروبوسکوپی حنجره را مشاهده می کند. بیمار نشسته و گفتار درمانگر لنز را وارد دهان بیمار می کند. با جابجایی لنر می تواند تصویری شفاف و واضح ( تصویر روی مانیتور ) از حنجره و تارهای صوتی ضبط کند.

این عمل دردناک نیست. برای انجام آن نیاز نیست ناشتا باشید. بطور معمول ۵ تا ۱۵ دقیقه طول می کشد. در انتها به شما یک عکس رنگی به همراه ویدیو از نحوه حرکت تارهای صوتی داده می شود.

پزشک این تصویر را مشاهده می کند و می تواند هرگونه بد علمکردی ، وجود توده و یا آسیب در حنجره را مشاهده کند.

نحوه تشخیص قطعی سرطان حنجره چگونه است ؟

به طور معمول فرد یا احساس درد در هنگام بلع یا گرفتگی صدا به پزشک متخصص مراجعه می کند. پزشک ممکن است شما را معاینه کند و برای داشتن تصویر دقیق از حنجره شما را به مرکز استروبوسکوپی حنجره ارجاع دهد.

در مرکز استروبوسکوپی تصویر شفاف و واضح از حنجره و تارهای صوتی گرفته می شود. این تصویر به پزشک گوش حلق و بینی داده می شود.

پزشک پس از مشاهده تصویر و گزارش عکس برداری در صورت مشکوک بودن به سرطان حنجره اقدام به نمونه برداری از بافت یا توده مشکوک می نماید.

بیوپسی یا نمونه برداری از طریق بی حسی یا بیهوشی توسط متخصص گوش حلق بینی انجام می شود. در این عمل بخشی از بافت یا توده ای آسیب دیده برای ارسال به آزمایشگاه برداشته می شود.

بافت نمونه برداری در آزمایشگاه بررسی می شود و در این مرحله به صورت قطعی می تواند بصورت سرطان را تایید یا رد کرد.

ممکن است در هر کدام از این مراحل پزشک برای بررسی میزان گسترش سرطان حنجره ، از روشهای تصویربرداری mri یا سی تی اسکن نیز کمک بگیرد.

آیا وجود هر توده در حنجره نشان دهنده سرطان است ؟

خیر . وجود هر توده ای در حنجره نشان دهنده سرطان نیست. بسیاری از توده ها یا برجستگی های روی تار صوتی از جنس ندول حنجره یا پولیپ تارهای صوتی است.

این توده ها به دلیل بد استفاده کردن حنجره بوجود می آیند. در همان مرحله استروبوسکوپی تشخیص آنها مشخص خواهد شد. ( بافت سرطانی با بافت ندول و پولیپ متفاوت است )

همانطور که می بینید بهترین روش برای تشخیص مشکلات حنجره و تارهای صوتی استروبوسکوپی است.

نمونه تصویر سرطان حنجره با سی تی اسکن

سی تی اسکن می تواند درباره اندازه ، شکل و موقعیت تومور یا بافت سرطانی به ما اطلاعات بدهد. پزشک همچنین می تواند میزان بزرگی آن را تا حدودی تشخیص بدهد.

عکس سرطان حنجره تصویر

نمونه عکس سرطان حنجره با MRI

تصویر سرطان حنجره با mri می تواند با جزئیات دقیق به پزشک بگوید که آیا بافت سرطان وجود دارد یا نه و اگر وجود دارد تا قسمت از گلو و حنجره ادامه پیدا کرده است.

عکس سرطان حنجره تصویر
در این تصویر که از طریق mri گرفته شده می توان وجود تومور را تشخیص داد.
عکس سرطان حنجره تصویر

روش های پیشگیری از سرطان حنجره چیست ؟

در ادامه برخی از روشهای که با رعایت انها می توانیم به پیشگیری از سرطان حنجره کمک کنیم را بصورت تیتر آور اورده ایم.

  • ترک سیگار و قلیان : به نظر دخانیات یکی از مهم ترین عوامل در بروز سرطان است. دخانیان حاوی مواد شیمیایی سرطان زا است.
  • کاهش مصرف الکل : مصرف زیاد الکل و نوشیدنی های الکی به همراه سیگار می تواند خطر ابتلا به سرطان تارهای صوتی را افزایش دهد.
  • تغذیه سالم : مواد فراوری شده نظیر غذهای کنسروی را کمتر استفاده کنید. سعی کنید مصرف میوه ها ، سبیزجات و غلات را در برنامه غذایی خود بیشتر کنید.
  • بهداشت دهان دندان : بصورت مستمر و منظم مسواک بزنید. از نخ دندان استفاده کنید. به نظر عفونت ها دندانی و لثه ای در افزایش خطر بروز سرطان نقش دارد.
  • معاینات دوره ای : بصورت دوره های منظم به پزشک مراجعه کنید. اگر در خانواده خود سابقه بروز سرطان حنجره دارید بخصوص این معاینات دوره ای لازم خواهد بود.
  • رابطه جنسی سالم : برخی از انواع ویروس HPV با سرطان حنجره مرتبط هستند.

چرا تشخیص زودهنگام سرطان حنجره مهم است ؟

هر چه تشخیص سرطان حنجره سریع انجام شود درمان موفق تری خواهیم داشت. در واقع کلید اصلی برای درمان موفق تشخیص به هنگام است.

در مراحل اولیه سرطان ، تومور کوچک تر است و سایر بافت های دهان و گلو سرایت نکرده است. در نتیجه درمان غیرتهاجمی تر خواهد.

در ادامه دلایل تشخیص زودهنگام سرطان حنجره را بصورت لیست وارد مشاهده می کنید:

  • درمان‌های ساده‌تر: در مراحل اولیه، درمان‌ها معمولاً کمتر تهاجمی هستند.
  • عوارض جانبی کمتر: درمان‌های مراحل پیشرفته، عوارض جانبی بیشتری دارند
  • .افزایش طول عمر: تشخیص زودهنگام، شانس زنده ماندن را بالا می‌برد.
  • بهبود کیفیت زندگی: بیمار می‌تواند به زندگی عادی خود نزدیک‌تر شود.

نمونه تصویر سرطان حنجره با شدت بالا

در ادامه تصاویر سرطان حنجره با شدت بالا را مشاهده می کنید.

عکس سرطان حنجره تصویر

عکس سرطان حنجره تصویر

گزینه های درمان سرطان حنجره چه هستند ؟

به طور کلی سه گزینه درمانی برای سرطان حنجره از همه برجسته است این سه گزینه عبارتند از :

  • جراحی : در جراحی پزشک بخشی از حنجره که سرطانی است را جدا می کند. این جدا کردن می تواند شامل جدا کردن تارهای صوتی یا کل حنجره یا حنجره به همراه غدد لنفاوی باشد.
  • پرتو درمانی : در این روش، از پرتوهای پر انرژی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. پرتودرمانی می‌تواند به تنهایی یا همراه با سایر روش‌های درمانی مانند جراحی یا شیمی درمانی استفاده شود.
  • شیمی درمانی : در شیمی درمانی از داروهایی استفاده می‌شود که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند یا رشد آن‌ها را متوقف می‌کنند. شیمی درمانی می‌تواند به صورت خوراکی، تزریقی یا به صورت موضعی (مستقیماً در تومور) تجویز شود.

جمع بندی :

ما در این نوشته در پاسخ به سوال شما ، عکس سرطان حنجره یا حنجره سرطانی را نمایش داده ایم. روند تشخیص این بیماری را نوشتیم و توضیح دادیم که تشخیص به هنگام و زود هنگام به روند درمان کمک زیادی می کند.

درباره فواید استروبوسکوپی حنجره در تهیه تصاویر سرطان تارهای صوتی و حنجره نوشتیم و گفتیم که یکی از شفاف ترین و دقیق ترین تصاویر از حنجره از طریق این عمل بدست می آید.

توضیح دادیم که تصاویر mri و سی تی اسکن همچنین می تواند برای بررسی میزان پیشرفت سرطان کمک کند.

در خصوص درمان این بیماری صحبت کردیم و گفتیم که سه گزینه درمانی بیشترین کاربرد را دارند : درمان جراحی ، رادیوتراپی و شیمی درمانی

در پایان امیدوارم این نوشته به سوالات شما پاسخ داده باشد. با این وجود اگر سوالی برایتان مطرح است حتما در بخش نظرات در پایین همین نوشته مطرح کنید.

منابع : cancer.gov

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *