بعد از سکته خفیف چه باید کرد؟ + 16 نکته طلایی درباره سکته خفیف

بعد از سکته خفیف چه باید کرد؟

بعد از سکته خفیف چه باید کرد؟ دستور العمل بعد از سکته مغزی خفیف چیست؟ سکته مغزی خفیف نشانه چیست؟ اینها و دیگر سوالات مرتبط با اقدامات بعد از سکته خفیف مغزی را در این مقاله جامع، پاسخ می‌دهیم.

سکته خفیف (TIA) یا حمله ایسکمی گذرا،  هشداری جدی است که نباید آن را نادیده گرفت. این عارضه،  زنگ خطری برای وقوع سکته مغزی کامل در آینده نزدیک است و مانند پیش لرزه کوچکی برای یک زلزله بسیار بزرگ تر است. در این مقاله جامع،  به بررسی همه جوانب سکته خفیف،  از علائم و علل گرفته تا راه‌ های پیشگیری و درمان،  می ‌پردازیم. همچنین،  16 نکته طلایی را برای پیشگیری از سکته مغزی بعد از تجربه سکته خفیف،  با شما در میان می ‌گذاریم. با ما تا انتها همراه باشید.

بعد از سکته خفیف چه باید کرد؟

سکته خفیف چیست؟

سکته خفیف زمانی رخ می ‌دهد که جریان خون به بخشی از مغز به طور موقت قطع شود. این اتفاق معمولاً به دلیل انسداد رگ‌ های خونی مغز توسط لخته خون رخ می ‌دهد. علائم سکته خفیف مشابه سکته مغزی است،  اما معمولاً ظرف چند دقیقه تا چند ساعت برطرف می ‌شود و آسیب دائمی به مغز وارد نمی‌ کند.

16 نکته طلایی بعد از سکته خفیف

در اینجا به 16 نکته طلایی برای پیشگیری از سکته مغزی بعد از سکته خفیف پرداختیم. با رعایت این نکات، سکته خفیف را به سلامت رد می‌کنید و از بروز سکته کامل در آینده نزدیک نیز جلوگیری میکنید.

۱۶ نکته بعد از سکته خفیف
  1. دارو های خود را طبق دستور پزشک مصرف کنید :  دارو های تجویز شده توسط پزشک می ‌توانند به کنترل عوامل خطر سکته مغزی و پیشگیری از سکته مغزی مجدد کمک کنند.
  2. فشار خون خود را کنترل کنید:  فشار خون بالا یکی از مهم ‌ترین عوامل خطر سکته مغزی است. با کنترل فشار خون خود می ‌توانید خطر سکته مغزی را به میزان قابل توجهی کاهش دهید.
  3. قند خون خود را کنترل کنید:  دیابت می ‌تواند به رگ‌ های خونی آسیب برساند و خطر سکته مغزی را افزایش دهد. با کنترل قند خون خود می ‌توانید از این عوارض جلوگیری کنید.
  4. کلسترول خود را کاهش دهید:  کلسترول بالا می ‌تواند به تشکیل پلاک در شریان‌ها کمک کند و خطر سکته مغزی را افزایش دهد. با کاهش کلسترول خود می ‌توانید خطر سکته مغزی را کاهش دهید.
  5. سیگار را ترک کنید:  سیگار کشیدن یکی از مهم ‌ترین عوامل خطر سکته مغزی است. ترک سیگار می ‌تواند خطر سکته مغزی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
  6. رژیم غذایی سالم داشته باشید:  رژیم غذایی سالم می ‌تواند به کنترل فشار خون ،  قند خون و کلسترول کمک کند و خطر سکته مغزی را کاهش دهد.
  7. میوه‌ها ،  سبزیجات ،  غلات کامل و حبوبات را بیشتر مصرف کنید:  این مواد غذایی سرشار از فیبر ،  ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.
  8. مصرف چربی‌ های اشباع و ترانس را کاهش دهید:  این چربی‌ها می ‌توانند سطح کلسترول را افزایش دهند و خطر سکته مغزی را افزایش دهند.
  9. مصرف نمک را کاهش دهید:  مصرف زیاد نمک می ‌تواند فشار خون را افزایش دهد و خطر سکته مغزی را افزایش دهد.
  10. وزن خود را در محدوده سالم نگه دارید:  چاقی می ‌تواند خطر سکته مغزی را افزایش دهد. با حفظ وزن سالم می ‌توانید خطر سکته مغزی را کاهش دهید.
  11. حداقل 150 دقیقه در هفته ورزش کنید:  ورزش منظم می ‌تواند به کنترل فشار خون ،  قند خون و کلسترول کمک کند و خطر سکته مغزی را کاهش دهد.
  12. استرس خود را مدیریت کنید:  استرس مزمن می ‌تواند به سلامت قلب و عروق آسیب برساند و خطر سکته مغزی را افزایش دهد. با یادگیری تکنیک‌ های مدیریت استرس می ‌توانید از این عوارض جلوگیری کنید.
  13. الکل را به میزان متوسط مصرف کنید یا آن را ترک کنید:  مصرف زیاد الکل می ‌تواند فشار خون را افزایش دهد و خطر سکته مغزی را افزایش دهد.
  14. به طور منظم به پزشک مراجعه کنید:  مراجعه منظم به پزشک برای بررسی عوامل خطر سکته مغزی و انجام آزمایش‌ های لازم می ‌تواند به تشخیص زودهنگام و پیشگیری از سکته مغزی کمک کند.
  15. علائم سکته مغزی را بشناسید:  با شناخت علائم سکته مغزی می ‌توانید در صورت بروز علائم ،  سریعاً اقدام کنید و از عواقب جدی جلوگیری کنید.
  16. در صورت بروز علائم سکته مغزی ،  فوراً با اورژانس تماس بگیرید: همانطور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم،  زمان یک فاکتور تعیین کننده در درمان سکته مغزی است. هر دقیقه تأخیر می ‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد.

علائم سکته خفیف؛ هشداری که نباید نادیده گرفت

علائم سکته خفیف می ‌توانند شامل موارد زیر باشند :

  • ضعف یا بی‌حسی ناگهانی :  این علائم معمولاً در یک طرف بدن،  به خصوص در صورت،  بازو یا پا احساس می ‌شوند.
  • مشکل در تکلم یا درک گفتار :  ممکن است فرد دچار لکنت زبان شود،  کلمات را اشتباه تلفظ کند یا در درک گفتار دیگران مشکل داشته باشد.
  • اختلال بینایی :  تاری دید،  دوبینی یا از دست دادن بینایی در یک یا هر دو چشم از علائم شایع سکته خفیف هستند.
  • سرگیجه،  عدم تعادل یا مشکل در راه رفتن :  فرد ممکن است احساس عدم تعادل کند،  به سختی راه برود یا حتی زمین بخورد.
  • سردرد شدید و ناگهانی :  این سردرد معمولاً بدون علت مشخصی شروع می ‌شود و می ‌تواند بسیار شدید و دردناک باشد.

نکته مهم :  در صورت مشاهده هر یک از این علائم در خود یا اطرافیانتان،  فوراً با اورژانس تماس بگیرید. زمان در درمان سکته مغزی بسیار حیاتی است و هر دقیقه تأخیر می ‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد.

علل اصلی بروز سکته خفیف

علل سکته خفیف مشابه سکته مغزی است و می ‌تواند شامل موارد زیر باشد :

  • آترواسکلروز :  تنگ شدن شریان‌ها به دلیل تجمع پلاک‌ های چربی،  که می ‌تواند جریان خون به مغز را مختل کند.
  • لخته خون :  تشکیل لخته خون در قلب یا سایر قسمت‌ های بدن و حرکت آن به سمت مغز،  که می ‌تواند رگ‌ های خونی مغز را مسدود کند.
  • فشار خون بالا :  فشار خون بالا می ‌تواند به دیواره رگ‌ های خونی آسیب برساند و خطر تشکیل لخته را افزایش دهد.
  • دیابت :  دیابت می ‌تواند به رگ‌ های خونی آسیب برساند و خطر سکته مغزی را افزایش دهد.
  • بیماری قلبی :  بیماری‌ های قلبی مانند فیبریلاسیون دهلیزی می ‌توانند خطر تشکیل لخته خون و سکته مغزی را افزایش دهند.
  • کلسترول بالا :  کلسترول بالا می ‌تواند به تشکیل پلاک در شریان‌ها کمک کند و خطر سکته مغزی را افزایش دهد.

علاوه بر عوامل بالا،  سبک زندگی ناسالم نیز می ‌تواند خطر سکته خفیف را افزایش دهد. عواملی مانند سیگار کشیدن،  چاقی و اضافه وزن،  عدم تحرک کافی ،  مصرف الکل و استرس مزمن،  همگی می ‌توانند به سلامت رگ‌ های خونی آسیب برسانند و خطر سکته مغزی را افزایش دهند.

تشخیص و درمان سکته خفیف؛ گامی حیاتی در پیشگیری از سکته مغزی

تشخیص سکته خفیف بر اساس علائم،  سابقه پزشکی و نتایج آزمایش‌ها صورت می ‌گیرد. پزشک ممکن است از آزمایش‌ های تصویربرداری مانند سی تی اسکن (CT) یا ام آر آی (MRI) برای بررسی وجود انسداد یا خونریزی در مغز استفاده کند. همچنین  ممکن است آزمایش‌ های دیگری مانند سونوگرافی کاروتید،  اکوکاردیوگرام و آزمایش خون برای بررسی عوامل خطر سکته مغزی انجام شود.

درمان سکته خفیف با هدف پیشگیری از سکته مغزی کامل انجام می ‌شود. پزشک ممکن است داروهایی برای جلوگیری از لخته شدن خون،  کاهش فشار خون،  کاهش کلسترول و کنترل دیابت تجویز کند. در برخی موارد،  جراحی برای باز کردن شریان‌ های تنگ شده یا برداشتن لخته خون نیز ممکن است لازم باشد.

مطلب پیشنهادی: بهترین دارو برای بیماران سکته مغزی

بعد از سکته خفیف چه باید کرد؟

سکته خفیف یک هشدار جدی است،  اما با اقدام به موقع و تغییر سبک زندگی،  می ‌توانید از سکته مغزی کامل پیشگیری کنید و زندگی سالم و فعالی داشته باشید. با رعایت این 16 نکته طلایی و رعایت کردن مراقبت های بعد از سکته مغزی، می ‌توانید خطر سکته مغزی را به میزان قابل توجهی کاهش دهید و از سلامتی خود محافظت کنید.

با مطالعه موارد بالا حالا میدانیم که بعد از سکته خفیف چه باید کرد. با رعایت ۱۶ نکته گفته شده در بالا، می‌توان تا حد زیادی اوضاع را بدست گرفت. همچنین با رعایت این نکات و تغییر در سبک زندگی، از سکته مغزی کامل جلوگیری می‌شود.

فیزیوتراپی، بهترین راه درمان بعد از سکته خفیف

توانبخشی های ضروری بعد از سکته مغزی را بشناسید. یکی از این موارد، فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی با استفاده از تجهیزات تخصصی مانند مگنت تراپی، نیدل تراپی، شاک ویو و .. می‌تواند تا حد زیادی فرد آسیب دیده را درمان کند. یکی از موارد درمان شده توسط فیزیوتراپی، سکته مغزی است. با استفاده از خدمات فیزیوتراپی در منزل نیز می‌توانید بدون داشتن دغدغه رفت و آمد و جابجایی بیمار خود، تمام خدمات را در بهترین شکل خود در خانه دریافت کنید.

در صورت تمایل به آشنایی با بهترین مراکز فیزیوتراپی در نقاط مختلف کشور برای مراجعه حضوری، کافی است به صفحه مراکز فیزیوتراپی کشور مراجعه کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر یا دریافت خدمات و قیمت فیزیوتراپی در منزل، کافی است با شماره ۰۹۹۲۷۷۳۹۵۵۰ تماس بگیرید. در حال حاضر سلام درمانگر در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، قم و رشت، خدمات فیزیوتراپی در منزل ارائه می‌دهد و در تلاش است که در سایر استان‌ها هم امکانات لازم برای خدمت‌رسانی به هم‌وطنان گرامی را فراهم کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *