معرفی 5 دستگاه گفتار درمانی که باید بشناسید.

معرفی 5 دستگاه گفتار درمانی

دستگاه گفتار درمانی در برخی از مراکز گفتار درمانی به تجویز پزشک متخصص برای برخی از بیماران تجویز و استفاده می شود.

برخی از این دستگاه ها کمی پیچیده تر و تخصصی تر هستند و بعضی از آن ها مانند لوگوها و کارت های آموزشی، ماهیت و کاربرد ساده ای دارند.

در هر صورت استفاده و نیاز کودک و یا فرد به این ابزار برای بهبود گفتار، به تشخیص گفتار درمانگر بستگی دارد.

در این مطلب به معرفی 5 دستگاه گفتار درمانی پرداخته شده و کاربردها و مزایای هر یک مورد بررسی قرار گرفته شده است.

5 ابزار مفید برای گفتار درمانی

ابزارها و دستگاه های متعددی برای کمک به گفتار درمانی مورد استفاده قرار می گیرند. بعضی از این دستگاه ها عبارتند از:

دستگاه های ارتباطی تقویتی و جایگزین (AAC)

دستگاه‌ های AAC ابزارهای ضروری در گفتار درمانی برای افرادی هستند که در ارتباطات کلامی با چالش‌ مواجه می شوند.

این دستگاه ‌ها از ابزارهای ساده مانند تابلوهای و کارت های ارتباطی تا دستگاه ‌های تولیدکننده گفتار ارتقا پیدا می کنند که می ‌توانند به کاربران کمک کنند تا افکار خود را با استفاده از نمادها، تصاویر مختلف بیان کنند.

دستگاه کمک آموزشی برای گفتار درمانی AAC

دستگاه های گفتار درمانی تسلط الکترونیکی

دستگاه های تسلط الکترونیکی به طور خاص برای کمک به افراد مبتلا به لکنت با پخش صدای خود فرد با تغییرات جزئی طراحی شده اند.

دو نوع اصلی وجود دارد: بازخورد شنیداری تاخیری (DAF) که باعث تأخیر در پخش صدای کاربر می شود و بازخورد تغییر یافته فرکانس (FAF) که زیر و بم صدای فرد را تغییر می دهد. هدف هر دو نوع افزایش جنبه روانی در حین گفتار است.

برنامه های کاربردی تبدیل متن به گفتار

این برنامه ها به افرادی که در صحبت کردن مشکل دارند، این امکان را می دهد تا از طریق گفتار ترکیبی ارتباط برقرار کنند.

کاربران می ‌توانند پیام ‌هایی را تایپ کنند که سپس به زبان گفتاری تبدیل می ‌شوند. بسیاری از این برنامه ‌ها قابل تنظیم هستند و به طیف وسیعی از صداها و زبان‌ها دسترسی دارند، بنابراین اولویت ‌های فردی را تأمین می ‌کنند.

دستگاه های تولید کننده گفتار (SGD)

SGD ها دستگاه های تخصصی AAC هستند که به افراد دارای اختلالات گفتاری راهی برای برقراری ارتباط از طریق گفتار تولید شده ارائه می دهند.

این دستگاه‌ ها از روش‌ های ورودی مختلفی مانند صفحه ‌نمایش لمسی یا فناوری ردیابی چشم استفاده می ‌کنند که به کاربران این امکان را می‌ دهد تا به راحتی کلمات یا عباراتی را انتخاب کنند که دستگاه تبدیل به صدا ‌کند.

این دستگاه به ویژه برای افرادی که مشکلات گفتاری قابل توجهی دارند مفید هستند.

دستگاه گفتار درمانی AAC و SGD

دستگاه های شنوایی کمکی (ALD)

ALD ها برای افراد مبتلا به اختلالات شنوایی بسیار کاربردی است و توانایی آن ها را برای شنیدن و درک زبان گفتاری افزایش می دهد.

این دستگاه ‌ها با تقویت صدا و کاهش نویز پس‌ زمینه کار می ‌کنند و شنیدن و تمرکز بر مکالمات را برای کاربران آسان ‌تر می ‌کنند.

به عنوان مثال می توان به سمعک ها و تقویت کننده های شخصی اشاره کرد که می توانند در تنظیمات درمانی بسیار ارزشمند باشند.

مزایای دستگاه های کمکی گفتار درمانی

دستگاه های کمکی برای گفتار بهتر و روان تر افراد مزیت های زیادی دارند. ابزاری که شنوایی را بهبود می بخشند، می توانند در بهبود گفتار فرد نیز مؤثر باشند.

دیگر فواید دستگاه های کمکی برای گفتار درمانی عبارتند از:

افزایش مهارت های ارتباطی

دستگاه های کمکی گفتاردرمانی به طور قابل توجهی توانایی های ارتباطی افراد مبتلا به اختلالات گفتار و زبان را بهبود می بخشد.

این دستگاه ها، از جمله ابزارهای ارتباطی تقویتی و جایگزین (AAC)، بیان را روان می کنند و کاربران را قادر می سازند تا افکار، نیازها و احساسات را به طور مؤثرتری منتقل کنند.

افزایش استقلال با دستگاه های کمکی گفتار درمانی

استفاده از وسایل کمکی، افراد را برای برقراری ارتباط مستقل توانمند می ‌سازد و وابستگی به مراقبان و اعضای خانواده را کاهش می ‌دهد.

این خود مختاری به تقویت بیان و اعتماد به نفس کمک می کند که برای رشد فردی و اجتماعی ضروری است.

پشتیبانی از یادگیری

این دستگاه ها نه تنها به ارتباطات کمک می کنند، بلکه از فرآیندهای یادگیری نیز پشتیبانی می کنند.

به عنوان مثال، برنامه های کاربردی تبدیل متن به گفتار و تولید گفتار می توانند مهارت های خواندن و سواد خواندن را افزایش دهند و راه های تعاملی و جذابی را برای یادگیری کاربران ارائه دهند.

مشارکت بیشتر در تعاملات اجتماعی

با بهبود توانایی های ارتباطی، دستگاه های کمکی گفتار درمانی مشارکت بیشتر در تعاملات اجتماعی را تشویق می کنند. افراد می توانند فعال تر در گفتگوها و فعالیت های گروهی شرکت کنند که منجر به بهبود مهارت های اجتماعی و روابط با همسالان می شود.

راه حل های سفارشی برای نیازهای مختلف

دستگاه ‌های کمکی به اشکال مختلفی وجود دارند؛ از ابزارهای با فناوری پایین، مانند کارت های تصویری تا گزینه هایی با فناوری پیشرفته، مانند نرم‌ افزار تولید کننده گفتار.

این تنوع امکان پشتیبانی مناسب را فراهم می کند که با نیازها و توانایی های خاص هر فرد همسو باشد و تضمین کند که درمان می تواند برای طیف گسترده ای از چالش های گفتاری و زبانی مؤثر باشد.

نرم افزار ها و اپلیکیشن های کمک آموزشی برار گفتار درمانی

وسایل کمک آموزشی گفتار درمانی

علاوه بر دستگاه های تخصصی و ویژه ای که به آن ها اشاره شد؛ ابزارهای ساده ای هستند که می توانند در پروسه درمان و بهبود گفتار کمک کننده باشند.

  • کارت های گفتار درمانی
  • کیت شنوایی
  • آینه همیپلژی
  • مینی ویبراتور
  • آینه گفتار درمانی

اپلیکیشن ها و نرم افزارهای کمکی گفتار درمانی

در کنار ابزارها و دستگاه های تخصصی و غیر تخصصی که پروسه گفتار درمانی را تسهیل می کند و سرعت می بخشند؛ اپلیکیشن ها  نرم افزارهایی هم وجود دارند که می توانند در جهت تسریع روند گفتار درمانی مؤثر باشند.

برخی از این دستگاه های گفتار درمانی پیشرفته عبارتند از:

  • Constant Therapy اپلیکیشنی است که برای کمک به توانبخشی مغز برای افرادی که پس از سکته مغزی، آسیب مغزی تروماتیک یا با شرایطی مانند آفازی، پارکینسون یا زوال عقل زندگی می کنند، طراحی شده است.
  • دستگاه نقشه برداری زبان یک اختراع ابتکاری است که از یک نگهدارنده قرار داده شده بر روی زبان برای جایگزینی کاشت حلزون استفاده می کند و جایگزین حسی را برای افراد کم شنوا امکان پذیر می کند. هدف این راه حل کمتر تهاجمی بهبود شنوایی از طریق تفسیر تحریک حسی است.
  • جلیقه فشاری یک جلیقه بادی است که با ایجاد تناسب برای کاهش اضطراب و کمک به تمرکز در طول جلسات درمانی به افراد مبتلا به اضطراب، ADHD، مشکلات حسی و اوتیسم کمک می‌ کند.
  • Proloquo2Go یک برنامه جامع ارتباطات تقویتی و جایگزین (AAC) است که صداهای متن به گفتار با صدای طبیعی و یک سیستم واژگان مبتنی بر نماد بسیار قابل تنظیم را برای کمک به افرادی که در صحبت کردن مشکل دارند؛ ارائه می دهد. این اپلیکیشن از وسعت زبان تک کلمات تا جملات کامل پشتیبانی می کند.
  • نرم افزار تجزیه و تحلیل صدا مانند Praat به آسیب شناسان زبان گفتار اجازه می دهد تا صداهای گفتار را تجسم کنند. همچنین بازخورد فوری را برای بیمارانی که بر روی مهارت های بیانی کار می کنند، ارائه دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *