بچم دوسالشه حرف نمیزنه

چرا بچم دوسالشه حرف نمی زنه؟

بچم دوسالشه حرف نمیزنه. هنگامی که کودک به سن دوسالگی نزدیک می شود، یکی از دغدغه های والدین صحبت نکردن کودک است. این نگرانی یعنی حرف نزدن کودک 2 ساله زمانی بیشتر می شود که والدین از جانب اطرافیان تحت فشار قرار می گیرند. سوالی که پیش می آید این است: علت حرف نزدن کودک 2 ساله؟

در جواب سوال بالا باید بگوییم زمانی که متوجه تاخیر در گفتار کودک خود شدید بدون نگرانی به مرکز گفتار درمانی مراجعه کنید. با گفتاردرمانگر مشورت کنید و در صورت لزوم اقدامات اولیه را انجام دهید.

تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا به بررسی علل تاخیر گفتار در کودک 2 ساله و راه های درمان آن بپردازیم.

حرف زدن کودک 2 ساله

در ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشید که سرعت رشد کودکان و رسیدن به نقطه عطف رشد گفتاری در آن ها با یکدیگر متفاوت است. بنابراین هرگز کودک خود را با سایر هم سالانشان مقایسه نکنید.

به طور کلی رشد گفتاری کودک سالم به این صورت است که از یک لغت در یک سالگی به ۲۰ لغت در ۱٫۵ سالگی افزایش می یابد. به این صورت که با رسیدن به سن یک سال و نیم قادرند با استفاده از دایره لغات خود درخواست ها و نیاز های خود را مطرح کنند.

در ۲ سالگی به این مهارت می رسد که دایره لغات مورد استفاده کودک افزایش می یابد و به ۵۰ واژه می رسد. او شروع به تعریف کردن یک اتفاق به صورت خیلی ساده می کند. هم چنین کودک می تواند جملات را نیز با یک دیگر ترکیب نموده و ارتباطات خود را گسترش دهد.

در این سن درک درست از دستورات دو جمله ای اتفاق می افتد. او منظور مادر را متوجه می شود و کار های خواسته شده را انجام می دهد.

هنگامی که کودک به دو سالگی می رسد، باید کلمات مختلفی را تلفظ کند و توانایی خود در حرف زدن را نشان دهد. اگر این اتفاق نیفتاد و کودک در دو سالگی توانایی ادای کلمات مختلف را نداشت، باید برای حل مشکل اقدام کرد. حرف نزدن کودک در دو سالگی یک مشکل شایع است که روش های درمانی ساده ای هم دارد.

علت حرف نزدن کودک ۲ ساله

عوامل وراثتی و ژنتیکی، عوامل محیطی و برخی بیماری های کودک باعث می شود که نتوان یک نسخه واحد برای رشد گفتاری کودکان در نظر گرفت. اگر والدین در گفتار کودک خود اختلالی را احساس کنند، بهتر است برای تشخیص این مورد باید به یک متخصص مغز و اعصاب کودک یا یک مرکز گفتاردرمانی معتبر مراجعه نمایند.

حرف نزدن کودک 2 ساله به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل پیشرفت گفتار را به تاخیر می اندازد و باعث تاخیر در گفتار کودکان می شود.

اختلال در رشد کودک باعث تاخیر در حرف زدن کودک می شود. اگر بخش هایی از مغز کودک که مسئولیت هماهنگی لب، زبان و فک را دارند به درستی رشد نکنند، کودک دیرتر شروع به حرف زدن می کند.

کودکانی که در شنوایی خود دچار مشکل باشند، نمی توانند حرف زدن را با تقلید کردن از دیگران یاد بگیرند و محیط اطراف خود را به آسانی درک کنند. در صورتی که هرگونه مشکلی در شنوایی کودک احساس می کنید، حتما لازم است که خیلی سریع به پزشک مراجعه کرده و شنوایی کودک خود را مورد معاینه قرار دهید.

چرا بچم دوسالشه حرف نمی زنه؟

گفتار درمانی برای کودکان ۲ ساله

به طور معمول، گفتار درمانی برای کودکان 2 ساله مبتنی بر بازی است. درمان مبتنی بر بازی زمانی است که یک گفتاردرمانگر یا SLP از اسباب بازی ها و فعالیت های انگیزشی برای تمرین مهارت های گفتار و زبان استفاده می کند.

در طی گفتاردرمانی کودک معاینه می شود و تمامی اندام های مربوط به تکلم آنها بررسی می شود. در صورت وجود هرگونه مشکل در اندام های مربوط به تکلم، روند درمانی آغاز می شود و در صورتی که هیچ گونه مشکلی در اندامهای تکلم وجود نداشته باشد، از تمرین های بسیار موثری برای کمک به آغاز حرف زدن کودک استفاده می گردد.

 گفتار درمانگر(SLP) نحوه تلفظ کلمات و حرکت لب و دهان را به کودک آموزش می دهد و کودکان خیلی سریع می توانند شروع به صحبت کردن و تلفظ کلمات مختلف کنند. در صورتی که گفتار درمانی در سن دو سالگی آغاز شود خیلی سریع تاثیر خود را نشان خواهد داد و هرچه این زمان دیر تر باشد و والدین دیرتر به متخصص گفتار درمانگر مراجعه کنند، روند گفتار درمانی و دشواری آن بیشتر خواهد شد.

7 توصیه گفتاردرمانی برای والدین

در کنار شروع جلسات گفتار درمانی، خوب است این چند نکته را هم رعایت کنید. البته احتمالا پزشک گفتار درمانگر در مورد آنها با شما صحبت خواهد کرد.

۱. الگوی رفتاری مناسبی برای کودکان باشید.

2. جملات کودک را تکرار و کامل کنید.

 3.مشوق اصلی کودک برای حرف زدن باشید.

 4.کودک را با وسایل مختلف آشنا کنید.

 5.جملات کودک را تکرار و کامل کنید.

6. با کودک رو در رو صحبت کنید.

7. از تک کلمه و یا عبارات کوتاه استفاده کنید.

حرف نزدن کودک 2 ساله

چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک 2 ساله خود باشم؟

اگر نمی توانید هیچ یک از کلمات کودک 2 ساله خود را درک کنید، بهتر است به مراکز گفتار درمانی مراجعه کنید. در ابتدا بهتر است این سوالات را از خود بپرسید و اگر به هر یک از موارد زیر پاسخ مثبت دادید، ارزیابی توسط یک گفتاردرمانگر با تجربه توصیه می شود.

  • آیا فرزند شما در سن 2 سالگی دو کلمه را به هم متصل نمی کند؟
  • آیا فرزند شما در سن 2 سالگی کمتر از 100 کلمه استفاده می کند؟
  • آیا کودک شما در سن 2 و نیم سالگی کمتر از 300 کلمه استفاده می کند؟
  • آیا کودک شما در سن 3 سالگی کمتر از 3-4 عبارات چند کلمه ای استفاده می کند؟
  • آیا در درک گفتار فرزندتان مشکل دارید؟
  • آیا فرزند شما علاقه ای به برقراری ارتباط ندارد؟
  • آیا فرزند شما در درک آنچه شما به او می گویید مشکل دارد؟
  • آیا فرزند شما لکنت زبان دارد؟
  • آیا فرزند شما هنگام تلاش برای برقراری ارتباط ناامید می شود؟
حرف نزرن کودک دو ساله

گفتاردرمانی در منزل برای کودک 2 ساله

گفتار درمانی در منزل، فرصتی است که افراد دارای مشکلات گفتاری و زبانی می‌توانند در محیط آشنا و راحت به درمان اختلالات بپردازند.

اگر کودک شما توسط یک گفتار درمانگر ارزیابی شد و استرس کودک تایید شد توصیه می شود برای دست یابی یه نتیجه ی بهتر، گفتار درمانی در منزل انجام شود. تمرینات گفتاردرمانی کاملا باید زیر نظر گفتاردرمان صورت پذیرد تا بتوان نتیجه بهتری را از کودک گرفت.

سوالات متداول

آیا صحبت نکردن کودک 2 ساله طبیعی است؟

اگر کودک 2 ساله صحبت نکرد و یا کمتر از 50 کلمه قادر به صحبت بود بهتر است از یک گفتار درمانگر کمک بگیرید.

علت تاخیر گفتار در کودکان 2 ساله چیست؟

برخی از کودکان تاخیر در گفتار، مشکلات دهان و حرکتی دارند. این اختلال زمانی اتفاق می‌افتد که در قسمت‌هایی از مغز که مسئول گفتار هستند مشکلی وجود داشته باشد. این امر هماهنگی لب ها، زبان و فک را برای ایجاد صداهای گفتاری دشوار می کند. این کودکان همچنین ممکن است مشکلات دهانی-حرکتی دیگری مانند مشکلات تغذیه داشته باشند.

برای مطالعه بیشتر در مورد علل حرف نزدن کودک 2 ساله اینجا را کلیک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *